Scouting Wesselgroep
Vlaardingen

Bezoek adres
Broekpolderweg 249c
3138 HA Vlaardingen

Klik hier voor een uitgebreide route omschrijving

Verslagen => Zaterdag Welpen Horde (Kamp 2011)

Vrijdag avond 22 april 2011 werden alle welpen om 19:30 uur verwacht om een weekend op de Ranch van Cowboy Billy Boem te verblijven in Wesselcity (voor anderen ook wel bekend als Spijkenisse). Op de Ranch konden zij het echte cowboy en cowgirl leven ervaren.

Gelijk bij aankomst werden alle cowboys en cowgirls gecontroleerd. Zat Billy the Kid toevallig tussen de nieuwe mensen. Na een grondige inspectie zat Billy er helaas niet bij (dat had een hoop geld op kunnen leveren!) Iedereen kon gelijk zijn slaapplaats compleet gaan maken, waarna iedereen zelf de Ranch kon verkennen.

Nadat alle slaapplaatsen in orde waren gemaakt was het tijd geworden voor de echte kamp opening.
Eerst werden alle welpen netjes op linie gerangschikt, de kleinste cowboy aan de ene kant, oplopend tot de grootste aan de andere kant. Vervolgens werden er wat regels uit gelegd over hoe alles gaat in het wilde westen, eigenlijk beter bekend als het wilde Wessel! Hierna werd door verschillende cowboys de cowboy wet opgezegd.

Echte cowboys kunnen natuurlijk goed schieten en zorgen voor hun eigen munitie. Dus werd alle Ranch inwoners geleerd hoe er munitie gemaakt moest worden. Deze konden vervolgens met echte cowboygeweren (proppenschieters) worden afgeschoten op een schietschijf.

Doordat iedereen zo druk bezig was met het maken en afvuren van munitie was Kaa ineens kwijt. Nergens was hij meer te vinden, voor het laatst had Baloe hem nog gezien toen hij bij de poort bezig was met zijn spijkers. Nadat we met zijn allen gingen zoeken vond Cowboy Roy gelukkig een aanwijzing…

Er lagen over het hele pad grote spijkers gelegd. Zou dit spoor ons naar Kaa leiden? Zou het een spel zijn of was hij ontvoerd door Indianen? Na een lange speurtocht vonden we de cowboyhoed van Kaa…. Even later zijn das…. Nog veel later hoorden we gefluit…. Zou dat Kaa zijn? Waar kwam het gefluit vandaan? Langzaam kwamen we dichterbij... nog steeds gefluit.. steeds luider..

Tot we vlakbij waren…. We hoorden Kaa zachtjes maar paniekerig roepen: ‘Pas op, het zit hier vol Indianen! Kom me helpen ik zit vastgebonden”.Gelukkig we hadden Kaa weer gevonden! Nadat we hem snel hadden losgemaakt hoorden we van hem dat hij ontvoerd was door Indianen.

Deze wilden ons van hun land afhebben omdat ze bang waren dat wij hun Bizons zouden afslachten. Dit was de eerste en laatste waarschuwing! De Cowboys moeten van het terrein af!

Snel zijn we terug gelopen naar de Ranch, door een groot hek konden we ons zelf veilig binnen de Ranch begeven zonder bang te hoeven zijn voor indianen. Op de Ranch hebben we nog een gezellig kampvuurtje gestookt.
Bij het kampvuur kwam er nog een kleine verassing, Baloe vertelde dat hij klaar was met zijn opleiding en vandaag zijn diploma had gehad. En daar hoort natuurlijk taart bij! Dus voor iedereen was er een lekker stukje taart.

Na lekker opgewarmd te zijn gingen alle cowboys en cowgirls lekker naar bed, behalve…… De grijsbroers, de oudste van groep, voor hen is dit hun laatste kamp dus reden genoeg om nog iets langer bij het kampvuur te blijven.

Wat daar allemaal besproken is? Tjah….. dat is iets wat alleen de Grijsbroers zullen weten!Zaterdag 23 april 2011

Om 05:15 uur werd alle leiding heel voorzichtig, zachtjes wakker gemaakt door SCHREEUWENDE en HEEN EN WEER RENNENDE cowboys en cowgirl! De dag was dus vroeg begonnen, gelukkig kon Hathi iedereen zover krijgen dat iedereen nog even een klein schoonheidsslaapje hield maar om 06:30 uur was het toch echt wel tijd om op te staan.

Alle bedden moesten worden opgeruimd (het gebouw was vandaag helaas niet tot onze beschikking).

Daarna kon iedereen even zijn tandjes poetsen en lekker opfrissen.
En zorgen voor zijn eigen ochtend gymnastiek (lekker rennen en vliegen op de Ranch).

Om 08:00 uur stond het ontbijt klaar. Maar waar was Baloe nou weer?..................

Wordt vervolgt!....................

Wesselgroep Western Kamp Deel II

Er werd besloten om voordat we echt opzoek gingen naar Baloe eerst eens even een stevig ontbijt te nemen. Want Baloe zou toch wel terug komen en zoeken met een lege maag is ook niks. Na luidkeels te hebben gebikt werd de maaltijd verslonden. Maar nog steeds geen teken van Baloe. Er werd overal gezocht……. Helemaal niks…..

Baloe is natuurlijk BEREsterk dus die zou zichzelf waarschijnlijk toch wel redden. Daarom werd de dag maar gewoon doorgegaan alsof hij er gewoon bij was. We gingen door met de Rodeo, waarin we diverse cowboyspellen tegen kwamen. Zoals het alom bekende hoefijzer werpen. Met echte hoefijzers moest zo dicht mogelijk bij een paal gegooid worden.

We eindigden de rodeo met MEGA mikado, het alom bekende mikado spel alleen dan geen stokjes van 10 centimeter maar stokken van ruim een meter. Maar let goed op je behaalde stokken want voor je het weet werden ze gekaapt door andere spelers.

Door de heerlijk zonnige dag en omdat het inmiddels al weer bijna 12 uur was begonnen onze buikjes al weer te rammelen.
De lunch hadden we zelf klaar gemaakt ’s ochtends waardoor we een lekker picknick gehouden hebben op de Prairie.

Na het eten was het voor iedereen tijd om zich te gaan voorbereiden op de Bonte avond. Iedereen moest een act doen, dit kon echt van alles zijn. Maarrr iedereen moest wat doen. In kleine en grotere groepjes werd er gewerkt aan diverse sketches, liederen en stand up comedian shows.

Rond 18:00 uur was de avond maaltijd klaar om naar binnen gewerkt te worden. Een overheerlijke pan macaroni, welke wij overigens gesponsord kregen van de moeder van Kees en Anita (Angelika BEDANKT!). Maar deze lekkere macaroni moest natuurlijk wel op de Stoere Western Stijl naar binnen worden gewerkt! Dus iedereen kreeg een bak macaroni voor zijn neus.Maar de macaroni die voor de neus van zijn rechter buurman stond was van hem! Het gebruik van bestek was strikt verboden!

Dus dat werd scheen eten en mooie oranje handen en gezichten!
Onze top eter was toch wel Philip, deze wist in zijn eentje 3(!!!) bakken macaroni weg te werken. Op het moment dat iedereen aan zijn toetje (lekker vanille ijs!) zat kwam Baloe ineens luid toeterend aangereden.
Waar was hij nou geweest?!?! We hoorden dat Baloe het volgende verhaal vertelde: “Vanmorgen waren Hathi, Kaa en Marala het ontbijt aan het klaar maken, Ik dacht dat ik toen gelijk wel even het volgende spel kon voorbereiden.


Dus ben ik even buiten de Ranch begonnen aan het klaarzetten van wat spelen.
Ineens werd het donker, ik zag niks meer ik was geblindoekt!
Overal om mij heen hoorde ik indianen geluiden (Baloe deed een indiaan na).
Gelijk werden mijn armen en benen aan elkaar vastgebonden en zo werd ik achterop een paard meegenomen.
Waarheen? Geen idee, ik kon niks zien.
Op een gegeven moment stopten we ineens, ik werd van het paard getild en op de grond gesmeten.
Ik voelde dat ik tegen een paal aan zat.
Toen mijn blinddoek werd afgetrokken zag ik dat ik tegen een totempaal aan zat.
Om mij heen stonden overal indianen mij aan te kijken. Misschien wel 50!
Voor me stond het opperhoofd, deze begon tegen me te praten.
Gelukkig spraken ze gewoon Nederlands dus kon ik het goed volgen. Ze wilden dat wij, alle cowboys, van de Ranch vertrokken.
Want vroeger werden alle bizons afgeschoten door de cowboys.
En die bizons zijn juist zo belangrijk voor de Indianen.
Hierop vertelde ik tegen het opperhoofd dat dit niet nodig was.
Want wij wilden helemaal geen bizons afschieten.
Eigenlijk zijn wij allemaal Scouts en die zijn juist goed voor de natuur. Maar dit wilden ze niet geloven, ik zag er helemaal niet uit als een Scout. BEWIJS HET MAAR! Zeiden ze.
Maar ja… dat kon niet, want ik had mijn Scoutfit niet aan.

Op een gegeven moment zag ik een Indiaan in de hoek staan.
Ik zag dat deze een mobiele telefoon in zijn handen had waarmee hij aan het surfen was op internet.
Ineens had ik een idee! Kijk maar eens op www.wesselgroep.nl dat is onze groep!
Daar kun je zien dat wij echt van Scouting zijn!
Dat gaf de doorslag! Ik werd eindelijk weer vrijgelaten en kon terug naar de Ranch!”
Na dit spannende verhaal was het tijd voor een gezellig kampvuur met daarbij “De Bonte Avond”.
Naast het kampvuur was een echt podium waarom alles kon plaats vinden.

Het programma zag er als volgt uit:

I Anita en Tobias Comedie Ruzie tussen broer en zus
II Marala, Anita, Rosa en Domino Dans en zang Cowboy Billy Boem
III Roy Comedie Moppen
IV Toby Comedie Raadsels
V Max Comedie Raadsels
VI Tobias en Kees Comedie TV kijkende cowboys
VII Mickey Comedie De LACHEN show
VIII Phillip, Max, Koen, Roy
Toby, Mickey, Tobias en Kees Zang en Dans Kom pak je Lasso maar!
IX Tobias en Phillip Comedie Ruzie in het Wilde Westen
X Baloe, Hathi en Marala Comedie Het witte paard van Baloe
XI Baloe Tovenarij Het paars onder het witte doek!
Na een zeer geslaagde bonte avond konden alle cowboys nog even nagenieten in hun heerlijke slaapplaats want het was weer bedtijd.

Zondag 24 april 2011 1e paasdag

Na een wijze les van de eerste ochtend werd de leiding heerlijk uitgeslapen om 09:00 uur wakker. Het bleek dat alle cowboys toch iets eerder wakker waren, maar netjes rustig aan gedaan hadden. Het was zelfs zo netjes gegaan dat iedereen zijn slaapplaats al had opgeruimd.
Onze complimenten! Wij zijn harstikke trots op iedereen dat dat zo netjes gebeurd was! Omdat alles al zo netjes was opgeruimd konden we gelijk aan de slag. We begonnen met het dynamiet werpen en spijkerslaan. Laat al die cowboy spieren maar eens zien!

Terug op de Ranch stond Kaa ons al op te wachten. Hij vertelde over de fazanten die hij had gezien op de Ranch. Deze hadden overal eieren verstopt en deze moesten gevonden worden voor bij het ontbijt. Iedereen vond 1 of meer eieren welke later netjes verdeeld werden waardoor iedereen een lekker eitje had bij het ontbijt. Maar het was een speciaal Scouting paasontbijt dus behalve brood en eieren stond er ook chips (lekker voor op brood) en kwamen er later Hathi’s Pannenkoeken en Tosti’s voorbij.

Nadat zowel Kaa als Baloe een eetwedstrijd van elkaar hadden verloren moesten zij als straf de hele tafel opruimen! Waardoor alle cowboys nog even met de geweren aan de gang konden. Maar ook het terrein moest weer vrij gemaakt worden van alle munitie (proppen uit de proppenschieters). Dus ook dat moest natuurlijk even gezamenlijk gebeuren.

Als afsluiting was er nog een gezellig kampvuur met heerlijk zelf boven het kampvuur gebakken “stok”brood.
Aan elk begin zit een eind en zo eindigde het Western Kamp 2011 voor alle Cowoys en Cowgirl.
Wij hopen dat iedereen een geweldige tijd heeft gehad!
Wij wensen Mickey, Roy en Phillip heel veel plezier bij de Orca’s.
Enne Koen… Hartelijk bedankt voor de lekkere koeken en hopelijk zien we je nog een keertje terug!

En nu op naar het Combi kamp van 2012!!
Maar eerst even lekker uitrusten…………