Scouting Wesselgroep
Vlaardingen

Bezoek adres
Broekpolderweg 249c
3138 HA Vlaardingen

Klik hier voor een uitgebreide route omschrijving

Verslagen => Rein en Rens in het zonnetje!

Na de jaarafsluiting op 2 juli 2011 was er voor (en door) de leiding en het bestuur van de Wesselgroep een barbecue georganiseerd. De heerlijke BBQ was als vanouds weer geregeld door het BBQ team van de Wesselgroep namelijk Rens (Plus-scout) en Luud (Hathi, zaterdagwelpen) het eten was heerlijk, onze complimenten!

Maar voor de BBQ begon werd iedereen nog even bij elkaar geroepen om de dag even in het kort door te spreken. Iedereen was het er snel over eens de zomerafsluiting 2011 was een groot succes! Door Roy (Baloe, zaterdagwelpen) werden de hoogte punten van het afgelopen jaar nog even belicht.

* Ruim 45 jeugdleden hebben het nog steeds prima naar hun zin.
* Het complete grasveld was onder handen genomen er was drainage in aangelegd, volledig opnieuw ingezaaid en een professioneel bewateringssysteem aangelegd.
* Er zit een compleet (waterdicht) nieuw dak op het groepshuis.
* De nieuwe site van de Wesselgroep is gelanceerd.
* De start van een nieuwe welpen horde, de Waterwelpen op zaterdag morgen.
En zo waren er nog veel meer hoogte punten.

Nadat deze algemene pluimen waren uitgereikt werd Rein (penningmeester, gebouw beheerder) naar voren geroepen.
Totaal verrast stond Rein op uit zijn stoel en liep naar voren.
Waar was de leiding van de groep namelijk achter gekomen? Rein staat dit jaar al ruim 30 jaar ingeschreven als lid van Scouting Nederland! Al die 30 jaar heeft hij vele functies verricht binnen de Wesselgroep.
Hiervoor heeft hij in 1990 al het zilveren waarderingsteken van Scouting Nederland gehad.
Maar ook na 1990 is Rein zich volledig voor de groep in blijven zetten.
Dus werd het tijd om hem nogmaals in het zonnetje te zetten.
Daarom was er bij Scouting Nederland voor Rein een speciaal certificaat aangevraagd.
Zodoende ontving hij op 2 juli 2011 het certificaat en bijbehorende speld voor 30 jaar lidmaatschap.

Nadat Rein zijn certificaat en speld in ontvangst genomen had dacht iedereen dat de BBQ eindelijk van start kon gaan. Maar wat bleek Roy had nog een verassing in petto. Ook Rens (Plus-Scout) werd naar voren geroepen. Sinds 1993 staat Rens ingeschreven bij Scouting Nederland, dus ook al bijna 20 jaar loopt Rens rond binnen de Wesselgroep.Lang geleden is hij begonnen als Waterscout, na enkele jaren wist hij leiding te worden, waarbinnen hij als snel uitgroeide tot teamleider van de watertak. In die jaren als teamleider heeft hij vele zaterdagen leiding gegeven aan bergen met kinderen.

Veel kinderen heef hij de kneepjes van het zeilen geleerd.
Maar het bleef niet alleen bij leiding geven, ook bij vrijwel alle groepsactiviteiten binnen de Wesselgroep zat Rens in de organisatie, denk hierbij aan: De Rommelmarkt, De stand bij het Loggerfestival, De ijzerkoekjes actie, De zomerafsluitingen, De kerstgourmetten en nog vele andere activiteiten.
Ook staat Rens elke dinsdag avond klaar op het groepshuis op de standaard dinsdagavond klusavond. Op deze avonden heeft hij onder andere geholpen met het aanleggen van de muziekinstallatie, een professioneel brandmeldingsysteem en andere grote en kleinere klussen. Sinds 2004 is Rens de Webmaster van de site van de Wesselgroep waar hij 2011 een compleet nieuwe site van online heeft gezet.

Al met al mocht het voor Rens wel eens tijd worden voor een officieel waarderingsteken.
Zodoende werd er via Scouting Nederland een officieel waarderingsteken aangevraagd.
Op 2 juli 2011 ontving hij het officiele bronzen waarderingsteken van Scouting Nederland.
Dit waarderingsteken is vrijwel de hoogste waardering welke een vrijwilliger binnen Scouting kan krijgen op groepsniveau.
Bij dit waarderingsteken zat een certificaat, een medaille en een draagspeld.

Bent u benieuwd hoe deze certificaten eruit zien?
We hebben hier een kopie van opgehangen op onze Wall of Fame, deze vind u in de entreehal van het groepshuis.

Na deze uitreikingen was het dan eindelijk tijd voor de welverdiende BBQ.
Inmiddels was hij goed opgeward dus kon er worden gestart met het eten!

Nadat iedereen de eerste speklapjes en hamburgers naar binnen had geroepen bleek er nog een kleine verassing te zijn voor Rein. Diverse malen hadden we hem horen zeggen dat zijn Scoutfit zo kaal was. Dus hier moest wat aan gedaan worden, om te beginnen kreeg hij een door Luud gemaakt fluitenkoord in de Wessel kleuren (groen / oranje). Maar nog steeds was zijn blouse kaal.
Na wat onderzoek in de Scoutshop bleek dat Rein door de jaren heen recht had op diverse insignes. Zo bleek hij recht te hebben op de volgende insignes:

* Computeren
* Organisatie
* Fietsen
* Kamperen
* Ontwikkelingssamenwerking
* Hanvaardigheid

Door alle leiding en bestuur was er speciaal voor Rein een super insigne parcours uitgezet. In dit parcours moest hij vele insigne opdrachten doen waardoor hij zijn scoutfit kon vullen met insignes. Uiteindelijk heet Rein ruim 16 insignes behaald!
En het aller mooiste is dat Rein beloofd heeft om voor de kerstafsluiting alle insignes op zijn blouse te hebben genaaid. We zijn benieuwd!!!

Al met al was het een reuze gezellig avond en via deze weg willen we graag alle leiding, bestuur en andere vrijwilligers van de Wesselgroep bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar!