Scouting Wesselgroep
Vlaardingen

Bezoek adres
Broekpolderweg 249c
3138 HA Vlaardingen

Klik hier voor een uitgebreide route omschrijving

Speltakken => Scouts ( Op Zaterdag Leeftijd van 10 - 14 jaar)

Op 06 april 2013 start de speltak scouts opgericht voor jongens en meiden van 10 t/m 14 jaar oud.
De Scouts van de Wesselgroep zijn net zoals vele andere Scouts in heel Nederland gespecialiseerd in het Scoutingspel op het land.

Maar wat maakt de Scouts van de Wesselgroep nou extra speciaal? Behalve dat ze landactiviteiten doen besteden ze ook ongeveer de helft van de opkomsten op en rond het water.

Wanneer?
Elke zaterdag van 10:00 uur tot 13:00 uur op het groepshuis op de Broekpolderweg 249c te Vlaardingen.

Waar houden de Scouts zich op het land mee bezig?
Iedereen die denkt aan Scouting denkt gelijk aan knopen leggen en fikkie steken. Maar het is meer dan alleen dat, natuurlijk leren wij je om goede stevige knopen te leggen.
Maar we laten je ook zien waar je deze knopen voor kunt gebruiken.

Zo kan je bijvoorbeeld een eigen fluitenkoord knopen (hier kan je natuurlijk ook je zakmes of je sleutels aanhangen).
Maar met knopen kan je ook een klimrek, schommel of complete hut in elkaar zetten. Het maken van voorwerpen met alleen hout en touw noemen we pionieren. Fikkie steken, tjah dat is eigenlijk veel meer dan alleen een stapel hout aansteken.
Wij leren je hoe je dit veilig en natuurlijk vriendelijk kunt doen.
Maar ook wat voor lekkere gerechten je kunt maken op een ouderwets houtvuurtje. Samenwerking is altijd en overal erg belangrijk, in je eentje kom je nergens. Daarom leren wij je hoe je goed met elkaar kunt samenwerken. Je ziet dan ook gelijk dat het samen veel leuker is dan alleen. Verder houden we ons met nog véél meer bezig op het land maar daarvoor dagen we je uit om gewoon een keer te komen kijken.

Wat de FOK doen Scouts op het water.
Het lijkt alsof er gescholden wordt in de regel hierboven maar niks is minder waar. Want een “fok” is het kleinste zeil op onze vletten (zeilboten) de fok hangt voor het grootzeil. Fok, lummelbeslag, stootwil, helmstok dit zijn zo maar wat begrippen welke je nu wellicht nog weinig zeggen maar als je een tijdje met ons meeloopt weet je precies wat het allemaal inhoudt en wat je ermee kunt . Ook leer je de beginselen om later helemaal zelf een vlet te bevaren. Het zou zomaar eens kunnen gebeuren dat je van de boot afvalt. Vervelend, nat pak, iedereen lacht maar je leert bij ons wel wat je moet doen als dit toch een keer onverwachts gebeurd. Als het dan toch gebeurd is, dan ben je wel automatisch in de traditionele Wesselcompetitie en maak je kans op de jaarlijkse beker “Man over boord”

Bij wie kom je terecht?
Niet geheel onbelangrijk is om te weten bij wie je de zaterdag door gaat brengen. Dus hieronder een kort overzicht van wie de speltakleiding leiding zijn.

Sjaak, draait al vele jaaaaaaren mee met de Waterscouts (het schijnt zelfs dat hij Columbus nog heeft leren zeilen!).
Sjaak is vroeger begonnen bij de landscouts waarna hij de stap heeft gezet om leiding te gaan geven bij de waterscouts.
Nu is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging en combineert zijn Scoutingervaring dus.

Patrick, is ooit binnen gekomen als technische vrijwilliger. Er werd wekelijks geklust en dat vond hij leuk om te doen. zijdelings werd hij betrokken bij de programma's en besloot in 2014 om de week leiding te gaan geven bij de scouts. zijn technische achtergrond gebruikt hij om de programma's inhoudelijk een extratje te geven.

Qienie, is begonnen als verkenner, daarna doorgegroeid als leidinggevende bij de verkenners.
Na hier een paar jaartjes te hebben gelopen is zij overgestapt naar de welpen waar zij ook weer enkele jaren leiding heeft gegeven.
De afgelopen jaren heeft Qienie samen met Sjaak leiding gegeven aan de Waterscouts.

Troj,heeft alle jeugdtakken van Scouting doorlopen (Bevers, Welpen, Verkenners, Waterscouts) en is daar al gepakt door het Scoutingvirus.
Nadat hij deze takken doorlopen heeft is hij vrijwel direct begonnen als welpenleider.
Dit heeft hij enkele jaren gedaan waarna hij geholpen heeft met het opstarten van de waterwelpen.
Nu enkele maanden verder is ook hij toe aan een nieuwe uitdaging en is vol enthousiasme begonnen met de Scouts.

Scouts: Troj vd Leede tel: 0629072733 of stuur een e-mail naar de scouts .