Scouting Wesselgroep
Vlaardingen

Bezoek adres
Broekpolderweg 249c
3138 HA Vlaardingen

Klik hier voor een uitgebreide route omschrijving

Projecten => Botenloods

BOTENLOODS UPDATE 3

Na de zomervakantie 2012 waren we zover dat we de begroting voor de haven redelijk gedekt hebben. Er was wel een nieuw ontwerp voor nodig, het wordt nu geen ronde hal, maar een loods met een zadeldak. Van een leverancier heb ik en paar foto’s meegekregen om je een idee te geven wat daarmee bedoeld wordt.

We zien nog wel mogelijkheden om wat we tekort komen bij elkaar te krijgen. Het lijkt dus allemaal haalbaar te worden, maar ook veel werk. Dat betekende dat we terug konden naar de gemeente om de grond in huur te krijgen. Wat ze graag van ons wilden weten is hoe we het terrein en steigers in wilden delen. Want er zijn allemaal wetten en voorschriften waaraan we moeten voldoen en de gemeente controleert dat, voordat ze ons toestemming geven. Daarom hebben we met meetlinten over het terrein gelopen en meetpaaltjes geslagen. En daarmee hebben we bovenstaande inrichtingstekening voor de gemeente gemaakt
Als dat voorelkaar is gaan we officieel een bouwvergunning aanvragen, dan volgt weer en hele procedure. Maar in de tussentijd kunnen we dan beschoeiing en steigers maken. Daarvoor staan we nu in de startblokken. De beschoeiing laten we door een aannemer doen, de steigers maken we zelf.

Laten we hopen dat we voor het nieuwe zeilseizoen 2013 dat alvast voorelkaar hebben.
Voorde waterscoutsleiding hieronder nog even de tekeningen van de ligplaatsen.


BOTENLOODS UPDATE 2

Het kost de nodige jaren, maar er zijn nu belangrijke vorderingen. De gemeente Vlaardingen heeft toegezegd dat we het stukje terrein waar we als 35 jaar liggen en dat vroeger bij de jachthaven de kleiput hoorde in huur krijgen. Met het verzoek erbij een plan in te dienen wat erop moet komen te staan. Dat is natuurlijk geweldig nieuws en we zijn direct aan de slag gegaan om onze plannen verder vorm te geven.

Het is de bedoeling dat de watertak met hun boten een vaste plek krijgen aan de Vlaardingse Vaart.


Daarvoor moet nog heel wat ondernomen worden want naast een botenloods, waar ze hun spullen kwijt kunnen en de boten kunnen stallen en onderhouden. Dan moet ook de kade van beschoeiing en nieuwe ligplaatsen worden voorzien, want na al die jaren is heeft de natuur zijn werk wel grondig gedaan. Ook moeten de ligplaatsen uitgebaggerd worden omdat het er nu heel ondiep is.

Kortom een gigantische klus, waaraan we zelf met de leden ook heel veel werk gaan krijgen omdat het budget heel krap is en we nu nog geen geld genoeg hebben om alles uit te voeren. Dus gaan we de kosten omlaag brengen door zoveel mogelijk zelf te doen en op jacht naar 2e hands materiaal en sponsoren. Helaas kan de gemeente ons financieel ook niet helpen, dat heeft de wethouder laten weten vanwege alle rijksbezuinigingen die de gemeente opgelegd krijgt. Dat is sneu omdat in de afgelopen decennia we met Scouting nauwelijks een beroep op de gemeente gedaan hebben. Dat waardeerde ze erg en zeiden ons te helpen als het wel nodig was, maar daar komt nu dus niets van terecht. Het plan is nu te realiseren waar we geld voor hebben en wat we niet zelf kunnen. De rest doen we zelf en stellen onderdelen uit tot we weer geld hebben, dus wordt de botenloods een project waar we de komende jaren veel tijd in gaan stoppen.

Bij waterscouting heeft 75% van de groepen een botenloods, omdat we nogal veel werk hebben aan het onderhoud van ons materiaal en we het natuurlijk ergens op moeten slaan. Ik heb van hen een paar foto's gevonden die geven een beeld van de botenloodsen van scoutinggroepen, dan krijg je een idee wat we ermee bedoelen.

 

BOTENLOODS FASE1

Vandaag is het bestuur bij Norel hallenbouw in Apeldoorn op bezoek geweest om te praten over het ontwerp van een botenloods binnen het budget wat we ervoor hebben. Met de toezegging van het fonds Schiedam Vlaardingen komen we financieel al een heel eind, dus lijkt het financieel haalbaar te worden.

Er waren wel concessies voor nodig, vandaar dat we nu waarschijnlijk een rond dak erop krijgen i.p.v een zadeldak
Het standaard model ziet er niet uit (in mijn ogen) vandaar dat ik weer een avond heb zitten tekenen om een nieuw ontwerp te maken.

De halindeling ziet er voorlopig zo uit als op het plaatje.

De bedoeling is min of meer het casco te laten zetten en dat we zelf de afweking en installaties doen, als er weer voldoende geld uit de verhuur is gekomen. Dat loopt momenteel erg goed, dus eind van het jaar is er alweer een potje waaruit we dat deels kunnen betalen. (als we geen verlies maken in de groep)

Als met deze ontwerpen blijkt dat we in de buurt zitten van het geld dat we hebben laten we tekeningen maken en gaan we een bouwaanvraag doen bij de gemeente.