Scouting Wesselgroep
Vlaardingen

Bezoek adres
Broekpolderweg 249c
3138 HA Vlaardingen

Klik hier voor een uitgebreide route omschrijving

 Foto's => Hemelvaartkamp Scouts 2015

Wij zijn met de scouts naar Boskoop op kamp gegaan. Een geweldige locatie waar we van alles konden beleven. Vlot bouwen en varen, kanoŽn, hiken, ravotten, kampvuur, zwemmen, jagen achter Henk de Haan aan jagenen nog veel meer.†Hier een verslag van het kamp.

Donderdag:†om 11:30†waren de Scouts van harte welkom op het kampterrein. Alle kinderen waren keurig op tijd aangekomen. Ze konden hun tassen in het lokaal plaatsen en zijn zelf het terrein gaan verkennen.†Om 12:00†zijn we gaan openen, Tom de vlag en Eva de wet. De scouts zijn in 3 patrouilles verdeeld. Hierna hebben de scouts hun slaapplek in orden gemaakt.†Nadat alle bedden opgepompt waren zijn we naar het bos gegaan voor een sport en spel middag.

De Scouts waren lekker aan het sporten en hadden het hierdoor erg warm gekregen. Terug op het kamp zijn ze gaan kanoŽn. De eerste persoon die te water was gegaan is onze Chanel. Kort erna volgde Thijs haar op, Waarna de rest van de Scouts ook het water zijn gaan verkennen. Tijd voor het avondeten. Spaghetti stond deze avond op het menu. Alleen niet klaargemaakt door de leiding maar door de Scouts zelf. De patrouille van de meiden had overigens gewonnen met de activiteiten van de dag, de beloning was dat hun patrouille in de keuken mocht koken. In de avond hebben de Scouts een leuk avond spel gespeeld en zijn hierna gaan slapen.

Vrijdag:†Om 6:00†ging de natuurlijke wekker al af. Dit was echter niet de wekker van de leiding maar Henk de Haan. Nadat iedereen fris en fruitig aan het ontbijt zat die overigens was gedekt door de patrouille van de Vrolijke Badeentjes. Zijn we erna gaan vlot bouwen en mochten ze hun eigen vlot uitproberen op het water. Na de lunch hebben de scouts elkaar moeten uitdagen om geld te verzamelen zodat ze eten konden kopen voor het avondeten. Een paar van de uitdagingen die ze zelf verzonnen hadden waren bijvoorbeeld: wie het eerst rond het gebouw is gerend krijgt Ä0,50, als jij een glas water met een gestrekt arm opdrinkt zonder te morsen krijg jij Ä0,20. Een en al veel lol en plezier. Eindstand van de patrouilles waren: Ä2,50, Ä5,00 & Ä6,50.

De Scouts moesten zelf hun eten kopen bij de supermarkt in de buurt. Natuurlijk kregen ze allemaal van ons nog een extra bedrag om genoeg eten in te kunnen slaan. De patrouilles hadden zelf gekozen voor: chicken tonight, pannenkoeken, en een zelf bedacht maaltijd met alle benodigde vitamines. Na het avondeten zijn ze nog heel even gaan kanoŽn en zwemmen. Chanel had voor de scouts een geluiden spel bedacht. Een deel van het bos werd bemant door dieren geluiden wat nooit in het bos voor zou kunnen komen. Waren het dan ook wel dierengeluiden?† Zaterdag: Qienie en Patrick waren vroeg uit de veren om een Hike uit te zetten. Roy, Chanel en Troj hebben de kinderen wakker gemaakt op een feestelijke manier. Zachtjes naar beneden geslopen, stroom aangesloten, boksen gereed gezet, volumeknop op zijn hardst, computer klaar, deur langzaam wagenwijd opengezet & op Play gedrukt. De kinderen werden met harde muziek, toeters en bellen wakker gemaakt. Nadat we met zijn alle hadden ontbeten zijn we ons klaar gaan maken voor een spelletjes ochtend. Zo hebben we verschillende spelen gespeeld waarbij de kinderen erg goed moesten nadenken. In de Middag zijn de Scouts begonnen met de Hike. Hier moesten ze een zin zien te raden doormiddel van opdrachten op te lossen, letters en cijfers te zoeken in het gebied. Ook vonden ze zakjes snoep. Alleen konden ze aan het einde van de Hike er voor kiezen om het snoep zelf te houden of in te zetten als ruilhandel.

Patrouille Kipsatť had de zin als eerste geraden en uiteindelijk gewonnen. We zijn gelijk gestart met de kam-doop. Hierbij moesten de kinderen geblinddoekt spaghetti eten, en tijgeren.Waarna er een kano gevuld met heerlijk warm water te wachten stond. De kinderen zijn gaan badderen, en ontdekte al snel dat wanneer ze het koude water insprongen, het bad nog lekkerder aanvoelde. Zo wisselde ze elkaar allemaal af. Normaal gaan er 3 Scouts in een kano nu hebben we gezien dat er 15 Scouts in passen. Troj had Jara en Sjors halverwege het kamp beloofd om zelf ook het water in te springen. Helaas voor Troj moest hij er toch echt aan geloven want belofte maakt schuld. Na da kamp-doop hebben we met zijn alle genoten van een luxe BBQ overigens moesten de Scouts natuurlijk wel zelf hun hamburgers in de gaten houden op de BBQ. We hebben de avond afgesloten met een bonte avond, elke patrouille had een act voorbereid en een paar Scouts vonden het leuk om zelf ook nog op te treden. Dennis las ons het Nieuws voor, Eva en Lisa hadden een act bedacht met verdraaide spreekwoorden en gezegdes en nog veel meer acts kwamen deze avond voorbij. Gedurende het hele kamp zijn de Scouts bezig geweest om Henk de Haan te vangen, vallen gezet, gedoken, niets hielp. Uiteindelijk wisten Jara en Patrick Henk te pakken en in zijn kooi te zetten. Om een uur of half 1 zijn de scouts naar bed gegaan. Omdat het de laatste avond was mochten de Scouts van de leiding nog wel zachtjes met elkaar praten, Dit heeft de leiding geweten. Het werd een lange nacht voor de Scouts.

Zondag: Nadat alle Scouts zijn uitgeslapen hebben ze hun tas weer ingepakt. De zon scheen dus hebben we buiten aan het ontbijt gezeten. De mooiste verhalen kwamen naar boven en er werden leuke momenten verteld. Toen werd het toch echt tijd om het groepshuis schoon te gaan maken. Iedereen had zo zijn eigen taak. We waren daarom ook binnen een uur klaar met het hele groepshuis, bakskisten en het terrein. Het huis had er nog nooit zo schoon uitgezien. We hebben het kamp gesloten en Iedereen is veilig naar huis gegaan. Namens de leiding willen wij alle kinderen bedanken voor deze 4 fantastische dagen. Wij hebben er erg van genoten. Ook hebben wij kunnen zien de dat kinderen hechter zijn geworden, dat het 1 groep is, Dat ze leuk met elkaar om kunnen gaan en dat iedereen elkaar accepteert zoals diegene is.

De glimlach van de Scouts doet ons er goed!†Ook wil ik Chanel bedanken die met ons mee is gegaan op kamp.

Troj de Leede