Scouting Wesselgroep
Vlaardingen

Bezoek adres
Broekpolderweg 249c
3138 HA Vlaardingen

Klik hier voor een uitgebreide route omschrijving

Foto's => Zaterdag welpen kamp mijn schotse oud oom.

Alle welpen kregen een brief toegestuurd van onze oudoom uit Schotland, Hij heeft ons, de welpen in het testament opgenomen ivm ziekte. Maar omdat onze oudoom ons niet zomaar iets geeft moesten we allemaal opdrachten doen. We begonnen in Engeland en moesten voor onze familie een familiewapen maken. De Mc Flowers hadden een bosje bloemen bij elkaar gezocht.

De Mc Hammers hadden van takken een hamer gemaakt. Vervolgens kregen we een High Tea met een heleboel lekkernijen van huis uit mee, maar onze oudoom had ook nog wat opgestuurd naar ons als kado voor onderweg. We kregen 2 flessen wishkey (Ice Tea) en paar lekkernijen, zoals notenbrood met Haggiss. Owh wat hebben we met zijn alle heerlijk gesmult en thee gedronken met zijn allen.

Later op de avond hadden we kampvuur en toen vertelde Hathi het beroemde verhaal van onze oudoom. Het verhaal gaat namelijk dat onze oudoom op zoek ging naar het Logness monster ( Nessie). Hij kwam terug van weg geweest met 3 meter lang oorhaar. Hiervan maakte hij een pruik voor zijn vrouw, die hier heel blij mee was. Maar tot allebei hun verbazing ging het haar snachts glimmen. Niemand in de buurt geloofde dit en onze oudoom wilde dit bewijzen dus ging hij weer op

zoek naar Nessie samen met zijn vrouw. Uiteindelijk zijn ze nooit meer terug gekomen dus is Hathi zelf op zoek geweest en vond er toen een Sambal kwekerij. Geloof het of niet Nessie had onwijs veel sambal gegeten. Daardoor ging zijn oor haar in de avond glimmen. Na dit verhaal gingen we allemaal slapen. Sochtends hebben we eerst met zijn allen heerlijk gegeten voordat we op weg gingen naar Schotland. Toen we halverwege waren moeten we over het water. Lopend konden we dit niet dus hebben we een vlot moeten maken.

Dit hebben de welpen helemaal zelfstandig gedaan. Ook het varen naar de overkant voor de benodigdheden voor de pannenkoeken hebben ze helemaal zelfstandig opgehaald. Toen alle ingrediŽnten er waren kon Hathi de pannenkoeken maken, deze waren belegt met spek, kaas, appel of naturel. Toen we alles heerlijk opgesmikkeld hadden konden we weer allemaal terug naar huis met een gerust hart omdat onze oudoom, ons goedkeuring gegeven heeft doordat we met zijn allen zo goed hebben samen gewerkt en alle opdrachten met een super voldoende hebben behaald.