Scouting Wesselgroep
Vlaardingen

Bezoek adres
Broekpolderweg 249c
3138 HA Vlaardingen

Klik hier voor een uitgebreide route omschrijving

Foto's => Koningsdag 2015

Het was zonnig weer en dat droeg flink bij tot het succes van onze wateractiviteiten voor de jeugd tijdens de koningsdag spelen. We hebben vele kinderen en hun ouders kennis laten maken met waterscouting. Om 12.00 uur startten we met kanovaren en een rondvaartje in het Buizengat. De meeste Vlaardingers hebben dat nog nooit gedaan vandaar dat ook vele ouders zich inscheepten en niet alleen de jeugd. Het was de gehele dag gezellig druk, soms een beetje te druk waardoor er wachtrijen ontstonden. Volgend jaar zetten we dan ook meer varend materiaal in.

Naast varen was er uiteraard een leuk springkussen en de klassieke marsmellow barbecue en spijkerbroekhangen. Georganiseerd en bemand door onze buurgroep op het Vlaardingse Scoutcentrum de Marnix van sint Aldegonde.

Het was een leuke dag niet alleen voor de bezoekers maar ook voor de jeugdleden en leiding die meehielpen dit te organiseren. Wat ons wel verraste was het aantal ouders met interesse in het lidmaatschap voor hun kind. Blijkbaar zijn we normaal niet zo goed zichtbaar, dat mensen ons makkelijk weten te vinden. Inderdaad komen we niet zo vaak in de stad met onze activiteiten omdat we meestal buiten bezig zijn in de Broekpolder of de Foppenplas.