Scouting Wesselgroep
Vlaardingen

Bezoek adres
Broekpolderweg 249c
3138 HA Vlaardingen

Klik hier voor een uitgebreide route omschrijving

Foto's => Educatie schip "De watervlo" op uitnodiging van Neptunus

Op 15 Maart was er een opkomst met een thema “flessenpost”.

Wij hebben al bericht gehad uit Rotterdam een vrijwilliger op het zeilschip “De Eendracht” en van Mr. Wong uit Hong Kong en uit Portland ,Oregon from the U.S.A en dan nu (18-05-2014) is er een uitnodiging van de Koning van de zee Neptunus om op 24-05-2014 aan boort van het schip ‘De watervlo” om de koning zelf te ontmoeten.

Na eerst een praatje en een paar spelregels uitgelegd gekregen bij de loopplank was dan de afdaling naar de druipsteengrot voor een ontmoeting met Neptunus.

De tocht ging voort onder begeleiding van Mara v.d. Weijden ,trapje af en in het ruim aangekomen was daar van alles te doen en te beleven zoals : luisteren naar geluiden die met water te maken hebben, zien ( wat er aan de oever kanten gebeurd van de rivier ,vanaf de berg tot aan de beek ) , voelen (hoe voelt een echte bever en” Hij heeft zwemvliezen” dat was nog maar een van de uitspraken van de kinderen) , en kan je het water uit de w.c drinken .

Wij zijn ook in een onderzeeboot geweest voor een tocht onderwater . De kinderen hebben hun poten gevuld met water uit de sloot of vijver of haven getest of het wel goed gaat met het water , de uitkomst is zeer verassend . Na al die kennis moest er nog een vragen lijst ingevuld worden ,weer door heel het schip lopen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moe maar voldaan was het toch een heel geslaagde middag.