Scouting Wesselgroep
Vlaardingen

Bezoek adres
Broekpolderweg 249c
3138 HA Vlaardingen

Klik hier voor een uitgebreide route omschrijving

Opleiding => Varen (CWO)

De afgelopen jaren zijn er veel punten verbeterd in de opleiding traject van de Wesselgroep. Zo is het traject wat de jeugdleden moeten doorlopen zo aangepast dat ze veel kennis krijgen, maar de gezelligheid mag natuurlijk ook niet ontbreken. De eerste leden gaan in 2008 voor hun examen CWO KB2. Erg spannend is dat natuurlijk wel, maar we hebben er veel vertrouwen in hun.

CWO

De CWO vaaropleidingen zijn nationale vaaropleidingen van de zeilscholen, Scouting, ANWB en HISWA . Het zijn nationale diploma's. De CWO opleiding en examens bestaan uit een praktische en theoretische vaaropleiding, waarbij kinderen leren zelfstandig een boot te varen.


Indien ze daarnaast ook leiding kunnen geven aan een bemanningen en de verantwoordelijkheid aankunnen, krijgen ze van Scouting een Machtiging Bootleiding (MBL) waarmee ze dan zelfstandig (zonder instructeur) mogen varen met hun eigen bemanning, ook buiten de reguliere Scouting opkomsten.

De opbouw van onze vloot is zo gekozen dat het goed aansluit bij de leeftijden van de speltakken in onze Scoutinggroep. Iedereen kan bij ons varen. Met een stapsgewijze theoretische en praktische CWO vaaropleidingen, zorgen we voor toenemende kennis en ervaring van de kinderen. Onze CWO kielboot vaaropleidingen zijn een vervolg op de CWO jeugdzeilopleiding die bijvoorbeeld met "Optimisten" gegeven worden bij onze buren, jachthaven de Bommeer. Een belangrijk verschil is dat wij geen beperkte cursussen geven, in Waterscouting is de vaaropleiding verweven in de activiteiten die we ondernemen. Leren gaat bij ons spelenderwijs, instructie vindt plaats in spelvorm en door de avonturen die we beleven, dat is het karakter van Scouting.