Scouting Wesselgroep
Vlaardingen

Bezoek adres
Broekpolderweg 249c
3138 HA Vlaardingen

Klik hier voor een uitgebreide route omschrijving

Onze Vloot => Kano's

Enkele jaren en met veel plezier hebben onze kinderen tijdens het Vlaardingse loggerfestival met kano’s gespeeld. Als leiding zagen we na enige tijd wel in dat het varen met kano’s een welkome aanvulling op onze programma’s zou betekenen. Met name voor de jongsten, die nu eindelijk de kans krijgen zelfstandig te varen. En voor de ouderen een mogelijkheid om eens andere dingen te doen op het water.
Na een avondje discussie zijn we op zoek gegaan naar kano’s en we kwamen terecht bij een kanoverhuurder in Brabant, die een deel van zijn vloot ging vervangen.Daar kochten we tien kano’s voor onszelf en we name er nog drie extra mee voor de Zeeverkenners de Geuzen.

De Colorado kano’s zijn gemaakt van Ram-X (polyethyleen) een weerbestendig en onderhoudsvriendelijk materiaal. Deze kano’s zijn onzinkbaar, stabiel en hebben een goede koersstabiliteit.

Lengte 530 cm
Breedte 94 cm
Capaciteit 363 kg
Gewicht 32 kg.

Het leuke is dat we nu op water varen dat we nog niet kenden en we met meerdere speltakken tegelijk wateravonturen kunnen beleven. Inmiddels worden de kano’s breed ingezet ook voor promotiedoeleinden gebruiken we ze.

Er is nog wel een grote wens in de groep, n.l. een kanoaanhanger zodat alle speltakken er zelf mee weg kunnen.