Scouting Wesselgroep
Vlaardingen

Bezoek adres
Broekpolderweg 249c
3138 HA Vlaardingen

Klik hier voor een uitgebreide route omschrijving

Speltakken => Welpen (Op zaterdag ochtend Leeftijd van 7 - 10 jaar)

Zaterdag ochtend Welpenhorde. (7-10 jaar)
De Wesselgroep heeft sinds kort ook een welpen horde (7-10 jarigen) op de zaterdag cochtend van 9:45 uur tot 12:15 uur. Nieuwe kinderen kunnen komen kijken of ze het ook leuk vinden. Ze mogen vier weken (gratis) op proef meedoen. Meer info :

Contact: Welpen zaterdag morgen Akela (Letteke Scheurkogel) 010-434 22 79 (na 18.00 u) of
stuur een e-mail naar de zaterdag ochtend welpen.

De zaterdag middag horde draaien elke zaterdag van 14:00 tot 16:30. Kom gerust een keer langs!

Contact: Welpen zaterdag middag:Susanne Hooghuis tel: 06-27125721
of stuur een e-mail naar de zaterdag welpen
.Voor meer info kunt u hier terecht.

De rode lijn in ons programma is het jungle boek hier onder in het kort het verhaal.

Het jungleboek

Mowgli is de zoon van een houthakker. Als hij net kan lopen verdwaalt hij in de jungle. Shere khan (de tijger) zit hem achterna tot Mowgli een hol ziet. Hij verstopt zicht daar. In het hol wonen Vader en moeder wolf(Raksha) met hun kinderen.

Wolven kinderen heten welpen en zo komen we bij de scouting aan de naam welpen.

Vader en moeder wolf beschermen Mowgli en Mowgli mag bij hen blijven wonen. Mowgli groeit op met de welpen van vader en moeder wolf. Als Mowgli groter wordt, wordt hij aan de andere wolven voorgesteld. Dit gebeurt in een grote vergadering.Een vergadering waarin iemand wordt voorgesteld aan de groep heet bij de scouting: De installatie

Op de vergadering in het jungle boek wordt besloten dat Mowgli bij de wolvenhorde wordt toegelaten.

Alle welpen bij elkaar worden bij de scouting ook een horde genoemd. Een horde is opgesplitst in nesten. Elk nest heeft een nestleider. Zodra bekend is welke welpen bij de horde zijn, worden er nieuwe nesten gevormd.

Mowgli moet beloven dat hij zich aan de wetten van de jungle houdt.

Net als Mowgli beloven nieuwe welpen bij de installatie dat ze zich aan de welpenwet houden.

Belofte:

Ik beloof mijn best te doen een goede welp te zijn.
Iedereen te helpen waar ik kan,
en mij te houden aan de welpenwet.
Jullie kunnen op mij rekenen.

Welpenwet:

Een welp speelt samen met de andere welpen in rimboe.
Hij is eerlijk, vriendelijk, houdt vol en zorgt goed voor de natuur.

Om te weten wat de jungle wetten inhouden krijgt Mowgli samen met de welpen les. De lessen worden door andere jungledieren gegeven.

Om samen iets te leren moet je bij elkaar komen. Het wekelijks bij elkaar komen van welpen wordt een opkomst genoemd. Een opkomst wordt op een welpenmanier geopend.

De welpen krijgen les van een beer en een zwarte panter. De beer uit het jungle boek heet Baloe. Baloe leert de welpen de wetten en hoe ze met de andere dieren kunnen praten. Elk dier heeft zijn eigen taal en Mowgli leert alle talen spreken, zodat hij met alle dieren kan praten.

Bij de scouting leren de welpen geen dieren talen, maar wel andere talen, zoals geheimtaal. Ook leren ze tekeningen begrijpen. Hierbij moet vooral worden gedacht aan een kaartlezen. Plaatjes, die aangeven hoe je moet lopen bij een speurtocht. En nog meer van dat soort dingen.

Maar de welpen moeten nog veel meer leren, daarom krijgen ze ook les van de zwarte panter. De zwarte panter heet Bagheera. Bagheera gaat samen met de welpen op onderzoek in de jungle. Hij leert de welpen hoe ze moeten jagen en hoe ze voor zichzelf moeten zorgen.

De welpen leren hoe ze ongezien ergens moeten komen. En om goed voor zichzelf te kunnen zorgen leren ze hutten bouwen, koken op een vuurtje of fornuis enz.

Ook Chil woont in de jungle. Chil is een wouw. Een wouw is een grote vogel, die hoog boven de jungle kan vliegen. Chil is de postbode van de jungle. Buiten dat de welpen uit het jungle boek van alles moeten leren, houden ze erg veel van spelen.

Welpen facebook pagina klik hier.