Scouting Wesselgroep
Vlaardingen

Bezoek adres
Broekpolderweg 249c
3138 HA Vlaardingen

Klik hier voor een uitgebreide route omschrijving

Speltakken => Waterscouts ( Op Zaterdag Leeftijd van 10 - 14 jaar)

De waterscouts spelen en leren op het land en water. De tak richt zich op het water, met als doel om spelenderwijs het zeildiploma te halen: CWO.

Waar houden de waterscouts zich op het water mee bezig?

Op het water leer je om te gaan met de kano's en te zeilen in lelievletten. Spierballen kweken met roeien, en je route bepalen op waterkaarten. Wanneer dit onder de knie is gaan we op kamp met de vloot. Op het scoutingeiland word het basiskamp opgezet en gaan vanaf daar verder op het water. We gaan ook met de boten naar Den Briel of een andere kamplocatie.

We houden ons bezig met wedstrijden, vaartochten, leren met een buitenboordmotor varen, vlot maken, windsurfen, achter een boot hangen met een surfplank, over het water pionieren en andere uitdagende activiteiten (En natuurlijk zwemmen met mooi weer)!

Naast het varen zijn we ook bezig met kampvuur, veiligheid, knopen, koken, houthakken, marifoon, E.H.B.O, insignewerk en veel meer andere uitdagende activiteiten dat op ons pad komt.

In de winter vind er onderhoud plaats. Hier leren we de basis onderhoud van de vloot. De basis over het onderhoud van buitenboordmotoren word ook behandeld. Heel technisch!

CWO MBL diploma

Uiteindelijk wanneer iedereen zelf kan varen richten we ons op het diploma. Dit word aangegeven in drie niveau's. Wij richten ons op het eerste en tweede niveau. Na het behalen van het theorie en praktijk gedeelte kan je zelfstandig varen. Bij de explorers (15-18) behaal je je niveau 3, en ben je bevoegd om later leiding te geven over je eigen bak.

Tijden en plaats

Elke zaterdag van 10:00 tot 17:00 (als het programma het toelaat) op de jachthaven van de Wesselgroep.

Optijd word aangegeven wanneer we niet varen. Dan is de locatie op het groepshuis aan de Broekpolderweg 249C. 3138HA Vlaardingen.

Bij wie kom je terecht?

Erik, is de teamleider van de waterscouts. Erik is begonnen als waterscout en doorgegroeit naar leiding explorers. Erik heeft rond 2010 zijn CWO 3 MBL diploma behaald. Nu gaat hij zich met alle plezier volledig inzetten bij de waterscouts.

Sjaak, Heeft jarenlang meegdraaid met de Waterscouts (het schijnt zelfs dat hij Columbus nog heeft leren zeilen!).
Sjaak is vroeger begonnen bij de landscouts waarna hij de stap heeft gezet om leiding te gaan geven bij de Scouts en zo af en toe mee vaart met de Waterscouts.

Contactpersoon waterscouts: Erik Scheurkogel tel: 06-33903034 of stuur een e-mail naar de scouts .