Scouting Wesselgroep
Vlaardingen

Bezoek adres
Broekpolderweg 249c
3138 HA Vlaardingen

Klik hier voor een uitgebreide route omschrijving

Speltakken => Leiding

Wij bij Scouting Wesselgroep zijn altijd op zoek naar nieuwe leiding. De meeste leiding ontstaat door eigen leden die langzamerhand doorgroeien naar aspirant-leiding om vervolgens na de benodigde trainingen officieel leiding te worden.

Een leiding team bestaat uit een teamleider en leiders. De teamleider heeft de taken van coördinatie binnen het team en de contacten onderhouden buiten de speltak. Het gehele stafteam houdt zich bezig met de speltechnische zaken omtrent de speltak en draagt de verantwoordelijkheid. vaak worden er binnen een team afspraken gemaakt van taakverdeling. Zo heeft een ieder zijn verantwoording.

Waar moet een leiding bij ons in de groep aan voldoen.

Een leiding die zal aan verschillende eisen moeten voldoen. Scouting Nederland stelt dan ook enkele training eisen aan nieuwe leiding. Een leiding moet doorlopen een introductie training, start en programma training.

Buiten deze trainingen zijn er ook enkele specialistische trainingen te verkrijgen. Deze zijn logeertraining, bivaktraining en kampeer training. Ook zijn er teamleiders trainingen en gilwell trainingen . De trainingen zijn afhankelijk van speltak.
De Wesselgroep heeft enkele water speltakken. In deze is het voor elke leiding verplicht zijn zeil diploma te halen CWO 3. Dit is in het kader van jeugdopleiding wel een must.

Voor iedere speleenheid in onze groep is het verplicht dat er een EHBO’er aanwezig is tijdens de opkomsten.
Elke leiding in onze vereniging moet kunnen aantonen dat hij geen slecht reputatie heeft. Bij het starten in onze vereniging is het tonen van een VOG (verklaring omtrent het gedrag) verplicht. (ivm Doelgroep Jeugd)

Met de leiding onderling is het altijd gezellig. Dus hou je wel van een uitdaging en lijkt het leidingwerk je wel leuk. Dan kan je altijd binnen komen lopen op zaterdag of woensdag middag.