Scouting Wesselgroep
Vlaardingen

Bezoek adres
Broekpolderweg 249c
3138 HA Vlaardingen

Klik hier voor een uitgebreide route omschrijving

Speltakken => Explores (Op Zaterdag Leeftijd van 14 - 18 jaar)

De Explorers zijn scouts van de leeftijd 14 t/m 18 jaar. Haast alles staat in het teken van wateractiviteiten bij deze groep. Dit houdt in dat er veel van de tijd op en rond het water wordt doorgebracht. Vooral in de zomer kunnen er veel spelen op het water gehouden worden. Door spelenderwijs leren ze van alles. Bijvoorbeeld hoe een lelievlet (kleine zeilboot) in elkaar zit en hoe je hiermee zeilt.

Als het weer niet toereikend is om te gaan zeilen leren we ze roeien, wrikken, jagen en bomen. Dit zijn verschillende technieken waarmee men een boot toch in beweging kunt krijgen. Zo nu en dan trekken we erop uit met de kano's. We maken dan een tocht van een dag of we organiseren een dropping met de kano's.

Ze krijgen dan een waterkaart mee en moeten maar zien of ze de weg terug vinden (zoal niet binnen een bepaalde tijd).
In de winter gaan de boten uit het water en gaan ze het dok in bij het groepshuis. De boten worden dan onderhouden door de scouts. De boten worden voorzien van een nieuwe laklaag en worden er kleine las werkzaamheden verricht (niet door de scouts zelf).

Tussendoor worden er nog andere activiteiten gehouden. We houden soms wel eens een hike of we gaan een weekendje slapen op ons groepshuis. Dan wordt er gekookt en allerlei leuke dingen gedaan zoals droppingen, disco, spelletjes, film kijken, computeren en noem maar op.

Om bepaalde vaardigheden op te doen, worden er ook insignes gehaald. Hier wordt dan een aantal weken voor uitgetrokken om te oefenen waarna ze mogen laten zien aan de leiding, hoe goed ze een bepaald iets kunnen. Denk bijvoorbeeld aan koken.

Ze moeten zelf verschillende soorten maaltijden kunnen bereiden voor een grote groep (20 scouts). Als dit allemaal correct verloopt dan krijgen ze een insigne, wat gezien kan worden als een soort diploma. Deze insigne bevestig je dan aan je mouw van je uniform. Zo laat je zien aan anderen ´ik kan koken´.

Op al deze vlakken wordt er veel samengewerkt met elkaar in teams. Zo leren ze om taken te verdelen en samen te werken. Dit komt natuurlijk van pas bij de rest van hun loopbaan.

Voor vragen over de speltak

Explorers (waterscouts) 14-18 jaar van 10:00 uur tot (Afhankelijk van programma) Voor een afspraak kun u bellen met Lars Wink tel: 06-39140664 (Klik hier voor de Speltak beschrijving)

Explorers facebook pagina klik hier.